Konyhai és fürdőszobai pultrendszerek

konyha_pult

A konyha és fürdőszoba külső megjelenése különösen nagy hangsúlyt kap, hiszen a lakás leggyakrabban használt területei. A konyha pult használata során jelentős fizikai hatásoknak van kitéve, ezért az esztétikai szempontokon túl nagyon fontos kritériumoknak kell megfeleljen:

  • Ellenállóak a konyhai eszközök által okozott sérülésekkel ( vágással, karcolással ) szemben.
  • Hőálló, akár a sütőből kivett forró edényeket is rátehetjük
  • A felületükre kerülő zsír és olaj foltokat ne szívja magába, könnyen el lehessen távolítani.
  • Egyszerűen takarítható felület bármilyen tisztítószer alkalmas a tisztántartására
  • Esztétikai szempontoknak is könnyen megfelel, hiszen rendkívül széles palettán mozog a színválaszték

A fenti szempontok figyelembevételével a gránit ajánlott konyhapultok alapanyagául, amely minden tekintetben időtálló befektetésnek bizonyul.
A mosdó pultok nincsenek olyan nagy fizikai hatásnak kitéve, ezért alkalmazhatunk a grániton túl mészkövet és márványt is, de a márvány és mészkő mosdó pultokat ajánlatos leimpregnálni víz és zsírfoltok beszívódása ellen.

Munkalap gyártás menete

A konyhapult vagy fürdőszobai pult elkészítése a kész konyhaszekrény helyszíni felmérésével kezdődik, amely alapján sablon készül.

Az anyagkészletünk széles palettájából választható ki az alapanyagként használni kívánt gránit. A gyártóüzem gépparkjában a munkalap több munkafázisban éri el végső felületét. Egyedi igényeket kézi megmunkálással is kielégítünk.

A konyhapult vagy mosdópult méretre vágása után kialakítjuk az élprofilt, majd ezt követően kivágjuk a tűzhely, mosogatótálca és mosdókagyló helyét. Végül a gránit konyhapultokat olaj és zsír beszívódás elleni védelemmel látjuk el.

Az elkészült munkalapot kollégáink a helyszínre szállítják és beépítik. A konyhapult beépítése néhány órát vesz igénybe, bonyolultságtól és mérettől függően.