Ablakpárkányok, kerítés fedkövek

Ajánlott alapanyag

fedkovek
Kül- és beltéri párkányok, ablakkávák, könyöklők, kerítés fedkövek készítését vállaljuk széles anyag- és színválasztékban, az Ön épületének és igényeinek megfelelően egyedi méretre gyártással. A külső felületeken elsősorban gránit és műkő ajánlott, belső terekben a márvány és a mészkő is alkalmazható erre a célra.
Az ablakpárkány, ablakkönyöklő szerepe az esővíz elvezetése az ablaktól. Fontos követelmény vele szemben a tartósság és a külső hatásokkal szembeni ellenállás. A beltéri ablakpárkányok esztétikai szerepet töltenek be otthonunk belső tereiben ezért funkcionálisan nem töltenek be olyan fontos szerepet.

A gyártás menete

A párkányokat hozott sablon, vagy helyszíni felmérés alapján, a megrendelő által kiválasztott, 2 vagy 3 cm vastagságú természetes kövekből készítjük. Az ablakpárkány hossza, lehet az ablak szélességével megegyező, vagy két oldalon túlnyúló, ezt a megrendelő ízlése dönti el.
Az ablakpárkányok két fontos funkciót látnak el, egyrészt megvédi az épület homlokzatát azáltal, hogy a lehulló csapadékot, nedvességet elvezeti – melyet a párkányok aljába vágott vizorral lehet megoldani- másrészt esztétikai szempontoknak is meg kell feleljen. A fal síkjától 3-4 cm-re túlnyúló ablakpárkány alkalmas homlokzat megfelelő védelmét biztosítani. Beragasztása kültéri flexibilis ragasztóval történik.
A kerítés fedkövek a fentieknek hasonló követelményeknek kell hogy megfeleljen, azonban gyakran készül mészkőből és műkőből.